Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 20 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál majoránna
- 4 kemény tojás
- 1 teáskanál mustár
- 1 kávéskanál pástétomfűszer
Amennyiben tudunk, világos csirkemájakat vásároljunk. A májat lehártyázzuk, ha szív van rajta, lebontjuk, ez majd egy húslevesbe kerülhet. Mindegyik májat két-két darabba vágjuk, és öt dkg vajon vagy margarinon a fokhagymagerezdek társaságában, a majoránnával megszórva megsütjük. A kemény tojást megtisztítjuk, és negyedekbe vágjuk. A maradék vajat szintén negyedeljük. A májat a kemény tojással és a vajjal négy adagban turmixgépben teljesen simára, habosra pépesítjük, és sóval, mustárral meg a pástétomfűszerrel ízesítjük. Karcsú püspökkenyér- vagy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, hideg vízzel kiöblítjük, és a pástétomot belesimítjuk. A forma alját megütögetjük, nehogy légbuborék maradjon a májpástétomban. Legalább fél napra hűtőszekrénybe tesszük. Végül a forma szájára tálat borítunk, megfordítjuk, és a folpackot a pástétomról lehúzzuk. A külsejét – ha kell – elsimítjuk, a tetejét keménytojás-cikkekkel, ecetesuborka-szeletekkel díszítjük és az asztalon hideg vízbe mártott késsel ujjnyi szeletekre vágjuk. Ha marad belőle, hűtőszekrényben tároljuk.