DIÓS ROKFORT SAJTKRÉM

 

Hozzávalók:
 
20 dkg rokfort sajt
10 dkg vaj
1 dl tejföl
feketebors frissen őrőlve
1 mokkáskanál porcukor
1 evőkanál nagyon apróra vágott hagyma
durvára vágott dió ízlés szerint
 
 
A rokfort sajtot villával összetörjük, én inkább lereszelem, majd hozzádolgozzuk a lehetőleg puha állagú vajat. Belekerülhet a porcukor és a bors is. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, ami lehetőleg valamilyen enyhébb fajta legyen, és mindenképpen fehér. Ezután kisebb adagokban keverjük bele a diót, s közben mindig egy kevés tejföllel lazítsuk. Ne legyen túl híg, de kemény se legyen.
Egy nappal korábban is elkészíthető, de arra nagyon kell ügyelni, hogy a hagyma csak a felhasználás napján kerüljön bele.